Forbrukslån fordeler og ulemper

Dette må du vite når du søker forbrukslån

Vurderer du hvor vidt du skal ta forbrukslån eller ikke? I denne artikkelen tar vi opp fordeler og ulemper med et forbrukslån uten sikkerhet. Vi legger vekt på muligheter og legger frem tips for å hjelpe deg å ta rett valg. 

Bør jeg søke forbrukslån?

Det er et enkelt svar på dette, dersom du er i en situasjon hvor du trenger penger raskt er forbrukslån en god løsning. Et forbrukslån er et billigere lån enn generelt alle kredittkort og smålån i markedet. Det viktigste å tenke på er at du ikke må låne mer enn det du klarer å betale tilbake. Forbrukslånet skal betales på hver måned i kanskje opptil flere år, lån derfor ikke mer enn du kan håndtere. Om du har mulighet til å øke rammen på ditt boliglån kan også dette være en god løsning for å få tak i penger. Om din motivasjon for å ta opp lån er en av nedenstående punkter er et forbrukslån uten sikkerhet en god løsning. Husk bare ikke ta opp et høyere usikret lån enn du klarer å betjene i etterkant.

 1. Forbrukslån til å pusse opp boligen før salg.
 2. Forbrukslån til refinansiering av gammel gjeld fra kredittkort og smålån.
 3. Forbrukslån for å dekke depositum ved leie av bolig.
 4. Forbrukslån til reise / ferie.

Fordeler med forbrukslån

 • Et forbrukslån kan benyttes til akkurat det du vil. På dette type lån må du ikke stille med kausjonist eller sikkerhet i bolig. Om du vil låne opp mot maksbeløp kan det derimot hjelpe mye om du har en medsøker og god inntekt.  
 • Umiddelbar behandling av søknad. En forbrukslån søknad behandles som oftest direkte med kredittvurdering, noe som gjør kravet om dokumentasjon i flere tilfellet forsvinner helt. Får du tilbud om forbrukslån kan du velge å signere lånet direkte med bankID og er du heldig får du utbetalt pengene allerede samme dag. 
 • Det kan være mange tusen kroner å spare på renteutgifter med et forbrukslån, på denne typen lån er rentene ofte en god del lavere enn på kredittkort og smålån.
 • Bankene slåss om deg som kunde. Flere låneagenter tilbyr nå at du sender inn kun en søknad og via den søknaden vurderes du opp mot mellom 6-15 banker direkte. På denne måten kan du velge det beste tilbudet. Velg forbrukslån laveste rente rett på nett.  
 • Umiddelbart eller raskt svar, de fleste banker gir deg svar på søknaden din med en gang. Det er ikke en omstendig prosess som i gamle dager lenger.  
 • Nedbetaling av gjeld i eget tempo. De fleste utlånere tilbyr deg å betale ned gjelden din raskere om du vil, det viktigste er at du betaler minimumsavdraget i henhold til din betaligsplan. Noen tilbyr også opptil 2 måneder avdragsfrihet årlig.  
 • Anbefalt forbrukslån som passer deg og ditt behov. Vi gjør det utrolig enkelt for deg med vår låneveilder. På utrolige 10 sekunder kan du få forslag om forbrukslån som passer dine kriterier. Enklere blir det ikke.  
 • Kan brukes til refinansiering av annen dyr gjeld slik at du har et større lån å forholde deg til og som gjør det lettere å håndtere betaling.

 

Ulemper med forbrukslån

Som med alt annet i verden er det også ulemper med forbrukslån. Et forbrukslån bør du derfor bare søke på om du virkelig trenger pengene.

 • Først og fremst er det selvsagt en ulempe at lånet faktisk må betales tilbake, det er derfor smart å begrense lånesum.  
 • Dersom du ikke har veldig god kredittverdighet vil bankene anse deg som en større risiko og tilby deg dårligere rentevilkår. 
 • Betalingsanmerkning eller inkasso fører som oftest til automatisk avslag på søknad. 
 • Lånet blir fort dyrt om du ikke følger betalingsplanen.

 

Tips: Dersom du betaler ned lånet raskere enn betalingsplanen tilsier kan du spare tusenvis av kroner i renter og gebyrer.

Hvor tar folk forbrukslån uten sikkerhet?

Livet er en reise og en reise går som regel ikke helt smerte fritt. Du må regne med å snuble på noen steiner underveis i livets lange reise. Oppstår det umiddelbare økonomiske problemer kan forbrukslån være en måte å løse problemet på der og da. Det kan være noe så enkelt som at bilen må repareres eller byttes ut, at du er helt avhengig av bilen i hverdagen for å få gjort det du skal. Det kan være slik at du har benyttet flere kredittkort og tatt smålån og mistet litt kontroll. Ikke la dette gå over tid, det vil kunne knekke deg både økonomisk og psykisk, da er det bedre å samle gjelden til et større lån som er lettere å betjene.

Anbefalt forbrukslån

Tips til deg som vil ta forbrukslån. Et anbefalt forbrukslån er ikke alltid det som ser billigst ut ved første øyekast. Husk at billig forbrukslån er et lån som har gode vilkår totalt og som gir deg gode betingelser i hele lånets levetid og ikke bare ved etablering. Et lån uten etableringsgebyr er derfor ikke alltid det beste forbrukslånet å velge. Velg et forbrukslån med en betalingsplan som du klarer å leve opptil uten for store utfordringer. Spar tusenvis av kroner ved å velge forbrukslån lav rente. Benytt lånekalkulatoren vår og se oversikt og sammenlign forbrukslån selv og velg det som passer deg. Vi håper at du har lært av denne artikkelen om forbrukslån fordeler og ulemper. 

Gjeldsproblemer?

Dersom du har gjeldsproblemer er det første og viktigste det å faktisk innrømme for deg selv og andre at du har et problem.

NAV er et statlig organ som hjelper deg med gjeldsproblemer gratis. Ring 800GJELD (80045353) for å få gratis rådgivning og hjelp ut av uføre du har kommet inn i. Ikke vent med å søke den hjelpen du trenger, hvor raskere du søker hjelp hvor raskere kommer du også ut av uføre.