Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet – Finn beste lån for dine behov

I denne artikkelen beskriver vi hvordan du kan få deg beste lån uten sikkerhet. Vi beskriver hva som skal til og forteller deg hva du bør tenke på når du søker et slikt lån.

Hva er et lån uten sikkerhet?

Et lån uten sikkerhet betyr at du kan ha pengene på din konto allerede etter en arbeidsdag etter at du har mottatt lånedokumenetene. Søker du via nettet og søknaden din blir godkjent vil vi sende deg en låneavtale som du da signerer og returnerer til oss. Blir lånet godkjent får du  pengene blir utbetalt til det kontonummeret som du har oppgitt i låneavtalen.   

Det er flere fordeler med forbrukslån :

Det har lavere rente enn et kredittkort og du får pengene raskt inn  på kontoen. Du kan låne mer enn du får med et kredittkort, med en fast nedbetalingsplan og bedre forutsigbarhet/kontroll.

Husk at om du skal trenger pengene innenfor et kort tidsrom må du huske på å sende inn all nødvendig informasjon med det samme. Til slutt må du signere avtalen og returnere denne.

Vi stiller ingen krav til pant i eiendom og du kan bruke pengene til hva du vil.

Dette skjer om du ikke betaler regninger i tide:

Det er viktig å være klar over at om du ikke betaler regningene i tide eller bryter låneavtalen ellers kan det fort bli dyrt. Banken som du har lånt pengene av  kan kreve inn hele lånet på en gang og da vil du få ekstra gebyrer og renter pålagt.

Banken kan sende saken til inkasso og  da havner den til slutt i retten  og om du ikke betaler da  vil det påløpe enda flere omkostninger og går det så langt som til retten er det du som må betale alle saksomkostningene.

En av de negative konsekvensene med dette er at du blir registrert som en dårlig betaler.  Det betyr at du kan få problemer med å låne penger ved en senere anledning.

Så tar du opp et lån på dagen er vårt råd at du holder det du har lovet da du signerte lånepapirene. Overhold betalingsfristene!

 

Siden et forbrukslån ikke krever noen sikkerhet medfører dette at lånet blir dyrere å betjene fordi banken tar en større risiko og den risikoen kompenserer de ved at du betaler en høyere rente enn ved et boliglån foreksempel.

Lån til det du vil – uten sikkerhet.

Du kan bruke pengene på akkurat hva du måtte ønske og det kan være: Oppussing, refinansering, bryllup, bil, båt, ferie, dekke depositum ved leie av bolig osv.

Men det er viktig å tenke seg nøye om før man tar opp et slikt lån. Husk at det skal betales tilbake og det er viktig at man har kontroll på økonomien om man velger å ta opp et slikt lån.

Minstegrensen på et forbrukslån uten sikkerhet er ca 1.000-25000 kroner.  Om du ikke har behov av en sånn sum er det bedre å vurdere et smålån eller et  kredittkort.

Det lønner seg å søke i flere banker samtidig siden rentene kan variere. De forskjellige faktorene som spiller inn er: Inntekt, størrelsen på beløpet du låner, den nominelle renten, gebyrer. Det kan være lurt å sammenligne tilbud fra flere banker før du tar opp lånet og det er greit å vite at bankene gjør sine individuelle vurderinger som til slutt vil ha innvirkning på hva totalkostnadene vil bli.

Behandlingstiden er kort.

Etter at bankene tok i bruk Bank-Id har det blitt både raskt og enkelt å søke lån i en nettbank. Søknaden går det ganske raskt å fylle ut og når det kommer til signering av lånedokumentene går det raskt med hjelp av Bank-Id. Da signerer du søknaden elektronisk og du slipper den tiden det ville tatt med post.

Krav for å få innvilget lån:

Alder og inntekt er avgjørende, det er noen banker som har lavere aldersgrense, men de fleste har en aldersgrense på over 20 år. Reglene kan variere noe fra bank til bank.  Har du betalingsanmerkninger og pågående inkassosaker pågående vil du som regel få avslag på søknaden.  Din økonomi bør være ryddig og du må ha en minsteinntekt på 100-200.000 pr år.

Kan jeg få lån med betalingsanmerkning?

Ja, det kan du! Det finnes banker som vil gi deg lån selv om du har betalingsanmerkning eller om du ikke har stabil inntekt. De bankene ser på din fremtidige betalingsevne istedenfor din betalings historikk. Så fremt du har økonomi til å betjene lånet og du har muligheter til i stille sikkerhet i egen bolig så vil ikke en betalingsanmerkning hindre deg i å få lån.