Lån til oppussing

Er du i gang med oppussing til boligen?
Visste du at Norge ligger helt til topps i oppussing av egen bolig i Europa?
Det har blitt svært vanlig at spesielt mange unge kjøper seg et oppussingobjekt for å få bolig til en håndterbar pris på en ønsket lokasjon. Det kan derfor være nødvendig å låne penger uten sikkerhet for å ha nok penger til å gjennomføre planlagt prosjekt.

Undervurderer kostnader ved oppussing

Mange tenker at de kan ta oppussing ved siden av jobben, litt over tid når man kjøper et oppussingsobjekt, men undervurderer hva dette faktisk innebærer. Du har muligens sett på Sinnasnekkeren på TV og hørt om noen av de horrible eksemplene som har blitt tatt opp på programmet. Det er flere som bruker årevis på å pusse opp, et par holdt på i 25 år uten enda å bli ferdige. Det å pusse opp over tid kan bli svært kostbart da man kanskje både kjøper feil materialer som ikke blir benyttet, ting blir liggende og går ut på “dato”, blir ødelagt under annet rot og lignende. I tillegg skal man ikke undervurdere sitt eget energi nivå og hvor lenge man orker å benytte ettermiddager og helger på oppussing uten å ha tid til seg selv, venner eller familie. Dessuten går alt man har av penger til oppussingsluket og man kan på denne måten raskt miste oversikt over egen økonomi. Mange tyr dermed til kredittkort. Ikke få familier har brutt sammen på grunn av oppussingsprosjekt. Noen ganger kan det være en god ide å rett å slett innse egen begrensning.

Fagfolk som løsning

Istedenfor å grue seg til å komme hjem etter jobb for å fortsette med et evigvarende oppussingsprosjekt kan det være smart å leie inn fagfolk til å ihvertfall hjelpe til med deler av oppussing. Det kan også være det mest riktige å gjøre med tanke på at man får dokumentasjon på arbeidet og kan føle seg sikker på at det som er gjort er gjort korrekt. Det å gå på arbeid i hjemmet som man i utgangspunktet ikke kan er noen ganger en risiko for både voksne og barn. Kjenn dine egne begrensninger. Dersom du ikke har råd til å leie inn hjelp kan du vurdere et forbrukslån som du kan betale ned over tid. På denne måten har du oversikt over lånet ditt, du får en nedbetalingsplan og kanskje viktigst.. Du får arbeidet utført forsvarlig. Når du er ferdig med oppussingen kan du endelig gå tilbake til å benytte tid til deg selv, familie og venner. Dette betyr mer enn å spare noen tusen for de fleste av oss.